Švábské figurky jako cukroví i jako ozdoba

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

CUKROVÍ: Na dva plechy položíme pečící papír a posypeme anýzem. Vejce s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme šlehacími metlami elektrického šlehače do husté pěny. Obě mouky smícháme se solí a s kypřícím práškem, přidáme k vaječné pěně a zaděláme těsto. Pokud je lepkavé, přidáme ještě mouku. Na pomoučeném válu vyválíme z těsta asi 1 cm silný plát. Formičky lehce vysypeme moukou. Těsto nakrájíme na přiměřeně velké kousky, které vtlačíme do formiček. Prudkým úderem těsto z formiček vyklopíme a jednotlivé figurky dáváme na plech v 3 cm odstupech. Plech přikryjeme utěrkou a necháme přes noc odpočinout. Troubu si vyhřejeme na 150°C a figurky pečeme na střední příčce asi 20 minut. Na vrchní straně musí zůstat bílé, na spodní trochu zhnědnout. Upečené narovnáme do dózy a necháme NEJMÉNĚ 4 TÝDNY uležet. OZDOBY: Pokud chceme figurky využít jako ozdoby na stromek, ihned po upečení vypíchneme otvor, kterým provlečeme stužku. Figurky pak nemusíme nechávat uležet celé 4 týdny, můžeme je prakticky hned věšet na stromeček. RADA: Vychladlé figurky můžeme libovolně zdobit polevou, do které jsme přidali trochu potravinářské barvy, čokoládovou nebo citronovou polevou, případně cukrářským zdobením (perličkami ap.). Pokud potřebujeme, aby figurky rychleji změkly, přidáme do dózy malé jablko. PROSÍM, VĚNUJTE POZORNOST MÉMU KOMENTÁŘI POD RECEPTEM !

Komentáře a dotazy…