Šumavská roláda

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Plec rozříznout na plát a rozklepat do široka. Maso osolit, opepřit, potřít hořčicí a vyložit plátky slaniny. Mleté maso smíchat s pokrájenou cibulí, osolit, opepřit, přidat rozmačkaný česnek, vejce a orestované žampiony nebo houby. Plát masa potřít směsí a zavinout, upevnit nití a trochu osolit. Roládu dát do pekáče, mírně podlít vodou a v rozehřáté troubě upéct. Měkkou dočervena upečenou roládu vyndat, šťávu vydusit na tuk, zaprášit moukou a osmahnout. Zalít vodou, rozmíchat a provařit. Nakonec šťávu procedit, příloha - vařené brambory a zelenina.

Komentáře a dotazy…