Šumavská hovězí pečeně

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Hovězí maso protkneme nudličkami slaniny, osolíme a zprudka opečeme po všech stranách na menší části tuku.Cibuli nakrájíme na plátky,kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na zbylém tuku, přidáme špetku moučkového cukru a vše za stálého míchání necháme mírně zkaramelizovat. Potom směs zalijeme vývarem z masoxu,rozšleháme a přidáme bobkový list, tři zrnka nového koření a celý pepř, kousek citronové kůry a lehce osolíme. Maso pečeme v troubě za občasného podlévání připravenou šťávou. Když je maso měkké,vyndáme je z pekáče, šťávu zahustíme jíškou, povaříme a scedíme. Přidáme červené víno a trochu brusinkového kompotu. Žampióny nakrájíme na plátky šťávou přelijeme. Podáváme se smaženými bramborami.

Komentáře a dotazy…