Srdcový valentýnský dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Čokoládu rozlámeme a rozpustíme v horké vodní lázni s 1/3 másla. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout. Do mírně vychladlé čokolády přimícháme po kouskách zbylé máslo a vymícháme do krému. Bíliky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky společně s cukrem vymícháme do pěny. Žloutkovou směs opatrně vmícháme do vychladlé čokolády a nakonec zlehka zapracujeme bílkový sníh. Mouku prosijeme na čokoládovou hmotu a promícháme. Těsto přelejeme do tukem vymazané formy ve tvaru srdce a pečeme v předehřáté troubě na 200° asi 25-30 minut. Oba druhy polevy rozpustíme ve vodní lázny, polevu nalijeme v tenké vrstvě na mramorovou nebo skleněnou pracovní desku. Polotuhou ji pak z desky dlouhými tahy seškrabeme širokou špachtlí a získáme tak velké hobliny na dozdobení. Upečený korpus necháme vychladnout ve formě, pak vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme tmavými a světlými čokoládovými hoblinami.

Komentáře a dotazy…