Spišská kapustnica podle mojho ujka.

Autor receptu: piškot (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Uzené koleno uvaříme,vyjmeme,vykostíme a po vychladnutí nakrájíme na kostky.Zelí společně s kmínem dáme do uzeného vývaru vařit.Podle potřeby můžeme přisladit.Brambory oloupeme,nakrájíme na kostky a dáme vařit do vody.Maso a klobásu nakrájenou na kolečka opečeme na sádle a zasypeme mletou paprikou.Fazole,uvařené brambory a maso s klobásou vložíme do uvařeného zelí.Mouku rozkvedláme v mléku a vmícháme do zelí.Necháme chvíli provařit.Nakonec zjemníme smetanou a už nevaříme.Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.Do každého talíře dáme jedno vejce rozdělené na čtvrtky a zalijeme kyselicou.PŘEJI DOBROU CHUŤ.

Komentáře a dotazy…