Špenátová polévka s vejcem a krutony

Autor receptu: Kyslíková (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • mraženého listového, 500 g špenát
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce olivový olej
  • hovězí nebo zeleninový, 1 l vývar
  • 1 ks cibule
  • bílý, plátky, 4 ks toastový chléb
  • 1 ks vejce
  • 1 kelímek smetana
  • 1 stroužek česnek

V hrnci na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme rozmražený špenát a orestujeme. Přilijeme vývar, smetanu a necháme 10 minut provařit. Mezitím si nakrájíme plátky toustového chleba na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme opéct na plechu v troubě dokřupava. Polévku dochutíme drceným česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme rozkvedlané vajíčko a necháme srazit. Podáváme s krutonky z bílého chleba. Výborná je také s kostičkami tvrdého sýra nebo kousky mozzarelly.

Komentáře a dotazy…