Španělský jablečný koláč

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na menší kousky. Pokapeme je 4 lžíce rumu a necháme asi 30 minut odležet. Změklé máslo s krupicovým cukrem, skořicí a špetkou soli vyšleháme v hlubší míse do husté světlé pěny. Postupně do ní zašleháme celé vejce. Mouku prosijeme s kypřicím práškem a kakaem, smícháme s mletými oříšky a po částech lehce zapracujeme do připravené máslové hmoty. Dortovou nebo vyšší koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Rozetřeme do ní těsto a poklademe kousky jablek. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 50 minut. Necháme ho vychladnout ve formě. Z moučkového cukru, citronové šťávy a zbylého rumu vymícháme hladkou polevu. Potřeme jí vychladlý koláč. Necháme ji zcela zaschnout a pak moučník dozdobíme nasekanými oříšky a plátky jablek.

Komentáře a dotazy…