Španělské ptáčky z kuřecího masa

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Kuřecí řízky rozkrojíme na větší plátky, naklepeme doširoka, poslolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na ně položíme proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a pár kousků kaparů. Plátky pevně zabalíme, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibulku dozlatova, vložíme závitky a opečeme lehce ze všech stran. Pak je podlijeme vlažnou vodou, přidáme několik oliv a kaparů a za stálého podlévání dusíme doměkka. Nakonec můžeme šťávu zahustit jíškou nebo moukou. Jako příloha je vhodná vařená rýže nebo opečené brambory.

Komentáře a dotazy…