Španěláky z kuřecích plátků

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
52× přidáno do oblíbených

Rozpis pro 4 osoby: Plátky z kuřecích prsíček zlehka naklepeme, podle chuti osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí. Na každý plátek dáme kousek špeku, 1/2 vařeného vejce, 1/4 špekáčku, 1 celou sladkokyselou okurku a kousek cibule. Platky zabalíme a převážeme nití. V kastrolu na troše sádla zpěníme nakrájenou, středně velkou cibuli (podle chuti můžeme přidat bobkový list a nové koření) a vložíme závitky,které ještě poprášíme hladkou moukou a trochu je osmahneme. Pak závitky podlijeme vodou a přidáme kostku Masoxu, dusíme doměkka. Hotové španěláky vyndáme (případně i bobkové listy a nové koření), je-li potřeba, tak omáčku trochu vysmahneme, zahustíme a dochutíme dle vlastního uvážení. Podáváme s rýží, případně houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…