Spaghetti alla carbonara - domácí italské

Autor receptu: Angelis (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Začněte vařit těstoviny ve vroucí osolené vodě (doporučuji používat hrubou sůl na všechny recepty). Mezitím si připravte na pánev hodně olivového oleje (cca 7-8 pol. lžic) a usmaže v něm chvíli chilli papričku 1-2 ks (pokud najdete ty malé chilli papričky – cca 1 cm, pokud ne tak můžete použít chilli už rozemleté na malé kousky). Potom přidejte pancettu (kdo chce může tu malou papričku z pánve následně vyndat). Pancettu nakrájejte na malé kostky (eventuálně lze takto koupit). Připravte si do hlubokého talíře vaše vejce (někteří šéfkuchaři doporučují přidat pouze žloutky, já mám z některých italských rodin zkušenost, že přidávají celé vejce) a pořádně je prokvedlejte, musíte z nich kvedláním vytvořit takovou hustou kaši. Až sou těstoviny hotové, přidejte je na pánev a pořádně smíchejte při vyplém ohni se slaninou a olejem. Poté přidejte rozšlehaná vajíčka, trošku parmezánu, vše dost opepřete a všechno pořádně zamíchejte. Ještě všechno pořádně zamíchejte na velmi mírném ohni necelou 1 minutu. Nakonec ještě všechno posypejte parmezánem (nebo Gran Moravia) a opepřete.

Komentáře a dotazy…