Sorbet z černého rybízu

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

V rendlíku mícháme na mírném ohni cukr s vodou, dokud se cukr nerozpustí, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty bez míchání. Odstavíme a sirup necháme vychladnout. Černý rybíz a citronovou šťávu rozmixujeme na pyré. Přidáme sirup a rozmixujeme. Směs přecedíme nylonovým sítkem, aby se z ní odstranila semena. Nalijeme do nádoby, kterou můžeme dát do mrazničky, přikryjeme potravinářskou folií a mrazíme 3-4 hodiny. Sorbet rozmixujeme nahladko, přidáme bílek, ještě chvilku mixujeme, dáme zpět do nádoby a nádobu uzavřeme. Sorbet úplně zmrazíme (v mrazničce vydrží až 5 dnů). Před podáváním ho necháme mírně změknout při pokojové teplotě.

Komentáře a dotazy…