Smetanové řízky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • trocha citronové šťávy
  • hrst mladých lišek
  • sádlo nebo olej
  • trocha vývaru z bujónové kostky
  • 1 miska žampiónů
  • 2 špetky pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1/4 l zakysané smetany
  • 4 vepřové řízky z kýty

Řízky naklepejte, osolte, opepřete poprašte moukou. Na rozehřátém tuku je po obou stranách rychle opečte. Pak jepřendejte do nahřátého kastrolu, část tuku ve kterém se řízky opékaly, slijte a do zbytku přidejte trochu vývaru, nadrobno nakrájené houby, případně sůl. Houby ve vývaru duste doměkka, zbylý vývar zaprašte moukou, zasmahněte a podlijte smetanou. přidejte protlak, krátce povařte a omáčku dochuťte citrónovou šťávou. V hotové omáčce prohřejte řízky a podávat můžete s opečenými brambory.

Komentáře a dotazy…