Staňte se našimi fanoušky na:

Smetanová jahodovo-jogurtová zmrzka

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Polovinu jahod rozmačkáme, 200ml smetany vyšleháme do polotuha. Zašleháme jogurt s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme jahodové pyré a promícháme. Jahodovo-jogurtovou směsí zmrzliny naplníme mísu a vložíme do mrazáku. Zmrzlinu občas šlehací metličkou důkladně vyšleháme, dokud úplně neztuhne. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, omočíme v ní do poloviny 4 silné vychlazené jahody a necháme ztuhnout. Zbylé jahody, kromě několika kusů, které si necháme na ozdobu, nakrájíme na kousky. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Na dno zmrzlinových pohárů dáme kousky jahod, hlubokou lžící vykrojíme zmrzlinové koule a vložíme je na pokrájené jahody. Zmrzlinu ozdobíme jahodami i šlehačkou a přelijeme vaječným koňakem. Do pohárů na konec zapíchneme zmrzlinové oplatky nebo dlouhé piškoty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
martinnatr |3. června 2013
super Odpovědět
Vladenka |3. června 2013
kdyby už na tu zmrzku bylo počasí Odpovědět
dagmar.vrbicka |3. června 2013
dala bych si Odpovědět
any20 |3. června 2013
dala bych si Odpovědět
PetryAnetka|3. června 2013
vyzkouším Odpovědět
jebik|2. června 2013
zkusím Odpovědět
klara.kubna.3|31. května 2013
Mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!