Slovenská vánoční kapustnice (zelňačka)

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Maso a houby vložíme do mírně osolené vody a uvaříme. Krátce před dovařením přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu. Vše dovaříme do měkka. Kyselé zelí pokrájíme nadrobno a uvaříme v hrnci v menším množství vody. Když je zelí měkké, scedíme na něj masový vývar a zahustíme zásmažkou, kterou si připravíme ze slaniny, cibule orestované klobásy nakrájené na kolečka a hladké mouky. Chvíli povaříme, pak přimícháme z vývaru uzené maso, houby a zeleninu. Hotovou kapustnicu podle potřeby dochutíme solí a majoránkou.

Komentáře a dotazy…