Recepty Slovenská vánoční zelňačka

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Nejprve dáme do hrnce pokrájené kysané zelí i s nálevem, dále vepřové i hovězí maso nakrájené na větší kostky, nakrájenou klobásku, celou cibuli a zalijeme studenou vodou. Potom přidáme koření, předem namočené sušené houby, sušené švestky a uvedeme rychle do varu. Teplotu pak snížíme a na mírném ohni vaříme 2-3 hodiny téměř doměkka. Nyní dále do zelňačky přidáme prolisovaný česnek, mouku rozmíchanou s rajčatovým protlakem a trochu vody. Vše povaříme ještě 20 minut. Nakonec podle potřeby polévku dochutíme solí, cukrem, pepřem, sladkou a pálivou mletou paprikou. Pozor! Pokud je kysané zelí příliš kyselé, před vařením ho propláchneme vodou.

Komentáře a dotazy…