Slezský řízek

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Z vepřové kýty nakrájíme řízky, které naklepeme, nařízneme okrajové blány, protáhneme slaninou, mírně osolíme a po obou stranách omoučíme. Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme na struhadle, necháme přes cedník řádně odkapat, přidáme mouku, vejce, mletý pepř a sůl a vše promícháme v těstíčko, ve kterém řízky obalujeme. Smažíme je v rozpáleném oleji. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a zeleninové saláty z čerstvé nebo sterilizované zeleniny. - Recept je cca na 5 porcí.

Komentáře a dotazy…