Slepice v žampionové omáčce

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Porce slepice vložíme do vařící vody, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, zředíme ji vývarem, rozmícháme a provaříme na hustší omáčku. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme smetanu a přecedíme. Okapané, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle, přidáme současně s porcemi slepice do omáčky, krátce povaříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Podáváme s jemnými noky nebo s houskovými knedlíky.

Komentáře a dotazy…