Šlehačková roláda.

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme kakao a nakonec sníh z bílků. Plech vyložíme pečícím papírem, na který rozetřeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 6 min. Těsto je velmi rychle upečené, je potřeba ho hlídat.Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme ji dotuha. Plát těsta potřeme ušlehanou smetanou, zabalíme a necháme ztuhnout. Před podáváním posypeme roládu moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…