Skořicovo-ořechový kringel

Autor receptu: lindi (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Těsto si připravíme tak, že ohřejeme mléko, nadrobíme do něj droždí, přidáme lžíci cukru, rozmícháme a lehce zasypeme moukou. Necháme vzejít kvásek. Mezitím si připravíme 300g hladké mouky, špetku soli, 30g másla, 1 žloutek a 1 polévková lžíce cukru. Přijileje kvásek a vypracujeme pružné těsto, které se nelepí. Posypeme moukou, zakryjeme a necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravíme náplň z 60g změklého másla, 5 lžic cukru, 3 rovných lžiček skořice a 80 g mletých vlašských ořechů. Vše důkladně promícháme. Těsto po vykynutí prohněteme a vyválíme na tenkou placku (co největší zvládneme). Potřeme náplní po celé ploše a zarolujeme do těsného hada. Ostrým nožem rozřízneme podélně na 2 poloviny (jeden konec necháme spojený). Těsto spleteme a z pletence pak vytvoříme kruh. Necháme jej ještě chvíli kynout na plechu. Pečeme při 180 stupních cca 30 minut (elektrická trouba).

Komentáře a dotazy…