Šípková marmeláda z celých šípků

Autor receptu: lulie (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

Šípky omyjeme, zbavíme stopek a bubáků, zalijeme vodou a cca 30 minut vaříme, poté propasírujeme přes sítko. Zbytek v sítku opět 15 minut povaříme s vodou a propasírujeme. Opakujeme ještě jednou. Zbudou zrníčka, které vyhodíme. Základ marmelády povaříme 15-20 minut s cukrem a hřebíčkem, nalijeme do skleniček a zavaříme. Marmeláda krásně ztuhne. Je výborná k masu, sýrům a nebo jako základ pro šípkovou omáčku.

Komentáře a dotazy…