Silvestrovské chlebíčky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Na každý druh chlebíčku potřebujeme 1 veku, ze které nakrájíme 14 plátků. CHLEBÍČKY SE SALÁTEM 500g bramborového (vlašského) salátu, 150g schwarzwaldské šunky (jemně krájené), petrželka Veku nakrájíme na plátky a navrstvíme na ně bramborový salát (domácí nebo kupovaný) a na něj ozdobně naaranžujeme tenké plátky šunky. Nakonec chlebíčky dozdobíme snítkou petrželky. CHLEBÍČKY S LOSOSEM máslo, 200g uzeného lososa s koprem (k dostání balený), 2 citrony, několik listů salátu frisée (případně jiného - podle chuti) Veku nakrájíme na plátky. Citron oloupeme i s vnitřní bílou kůrou a nakrájíme na dílky. Salát omyjeme, vodu setřepeme. Plátky veky potřeme máslem, dáme na ně lososa, ozdobíme lístky salátu a dílky citronu. CHLEBÍČKY SE ŠUNKOU máslo, 150g šunky, 2 balení oček, 2 vejce, kapie a petrželka na ozdobu Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Veku nakrájíme na plátky, namažeme máslem, obložíme šunkou, posypeme vajíčkem a ozdobíme sardelovými očky, kapií a petrželkou.

Komentáře a dotazy…