Sekaná a Nářez

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

KUŘECÍ SEKANÁ 1/2kg kuřecího mletého masa, 50g strouhanky, 100ml mléka, 4 bílky, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce hořčice, 1 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř K masu přisypeme strouhanku, vlijeme mléko a přidáme bílky, strouhaný křen a hořčici, promícháme. Dál přidáme nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a rukama propracujeme. Ze směsi uplácáme bochánek, položíme na pekáč a podlijeme trochou vody. Pečeme asi 40 minut na 180°C, až má maso zlatavou kůrčičku. Podle potřeby během pečení podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky. K teplé sekané se jako příloha hodí vařené brambory nebo bramborový salát, ke studené pečivo. ZVĚŘINOVÝ NÁŘEZ 400g zaječího masa, 400g libového vepřového masa, 200g slaniny, 4 nakládané okurky, 2 housky nebo rohlíky (po 43g) bez posypu, 5 lžic mléka, sůl, mletý pepř, kořenící směs Zvěřina Kotányi, lžička strouhané citronové kůry, 20ml brandy, 2 bílky, strouhanka Obě masa nejemno umeleme, slaninu, okurky i pečivo nakrájíme na kostičky. Pečivo navlhčíme mlékem a přidáme i se slaninou a okurkami k mletému masu. Pokud máme rádi, můžeme přidat i 3 lžíce kaparů. Směs ochutíme kořením, citronovou kůrou, brandy, osolíme a opepříme, pak důkladně promícháme. Bílky vyšleháme dotuha a směs tak nadlehčíme. Vymazanou a strouhankou vysypanou formu na paštiku naplníme nářezem. Pečeme asi 45 minut na 180°C.

Komentáře a dotazy…