Schwerinská štóla

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Rozmícháme droždí s 1,2 dl vlažného mléka a 2 lžícemi mouky, necháme vzejít kvásek. Polovinu změklého másla smícháme s hrubě mletými sladkými mandlemi, jemně mletými hořkými mandlemi, nakrájeným citronátem, oběma druhy cukru, špetkou soli a muškátovým květem, přilijeme kvásek. Přidáme mouku a rozinky namočené v rumu, zaděláme těsto a necháme ho kynout na teplém místě. Během kynutí těsto jednou prohněteme. Z vykynutého těsta uděláme váleček, položíme ho na pomaštěný plech, uprostřed ho mírně vyhloubíme, necháme asi 1/2 hodiny kynout a pak upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečenou a vychladlou štólu potřeme rozehřátým máslem, posypeme krupicovým a vanilkovým cukrem, znovu potřeme máslem a hustě posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…