Německá máslová štóla podle Gréty

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do důlku vlijeme kvasnice, které jsme rozmíchali ve 4 lžících vlažného mléka se špetkou cukru a necháme vykynout. Když kvasnice vzejdou, přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, vanilkový cukr, sůl, nastrouhané máslo ( 150 g ) a citronovou kůru. Vařečkou zaděláme těsto, dokud se na povrchu nezačnou dělat puchýřky. Přidáme kandovanou kůru, oloupané a nakrájené mandle, rozinky a rum. Promícháme a necháme v teple 15 minut odpočívat. Na pomoučeném vále rozválíme těsto do čtverce ( asi 30 x 40 cm ), svineme ho do závinu, přikryjeme a znovu necháme 15 minut odpočívat. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 40- 50 minut. Upečenou štólu polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…