Jahodový koláč s bavorským krémem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Smícháme mouku, vejce, 15ml vody a moučkový cukr. Přidáme rozpuštěný vlažný tuk, zpracujeme na vláčné těsto a necháme v chladfu odpočinout. Z těsta vyválíme tenký plát, vložíme jej do koláčové formy (prům.asi 30cm) a pečeme dorůžova. Vychladlý korpus opatrně přeneseme na podnos. Mléko s cukrem přivedeme k varu, necháme zchladnout a vmícháme žloutky. Zahříváme do zhoustnutí, přidáme nabobtnalou želatinu a ještě chvíli zahříváme. Kastrůlek dáme do vodní lázně a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme a smícháme s krémem a tím potřeme korpus, necháme v lednici částečně ztuhnout. V kastrůlku připravíme červenou agarovou polevu podle návodu, ochutíme ji griotkou a brandy a necháme vychladnout. Omyjeme jahody, podélně je rozkrojíme a naskládáme na korpus. Opatrně přelijeme agarem. Koláč vrátíme do chladničky a necháme ztuhnout. Pak jej rozkrájíme a na talíři ozdobíme omytými lístky máty.

Komentáře a dotazy…