Schwarzwaldský dort

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Na korpus: 1 kefír (tučný) 150 gramů cukru krupice 350 gramů polohrubé mouky 2 lžíce sody 2 vejce 3/4 sklenky oleje 2 lžíce kvalitního holandského kakaa a hrst strouhané nebo drcené čokolády aspon 70% špetka soli Na náplň: 2 smetany ke šlehání, 4 ztužovače (dá se i bez nich) 2 mascarpone kompot vypeckovaných višní větší- korpus jsem měla na celý plech, měla jsem dva kompoty,ale záleží jak kdo má rád višně Na ozdobu strouhaná čokoláda 70% Postup: Všechny sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté a dobře zpracujte. Těsto je řídké. Formu mažu herou a následně vysypu polohrubou moukou. Peču při 180 stupních v horkovzdušné troubě na středním roštu dokud není na střed vpíchnutá špejle suchá. Vychladlý prořezat a potřít višňovou marmeládou,poklademe višněmi a zakrýt šlehačkou a přiklopit dalším korpusem. Opakujeme dle počtu řezů. Řezat velmi opatrně - korpus je křehký. Já vždy proříznu, potom protáhnu tenkým velkým Ikea prkénkem nebo teflonovým pečícím papírem a na něm vlastně horní patro odnesu - nemůže se zlomit. Hotový dort prochladit a ozdobit dle svého. Je prima i navrchu šlehačkový, přesypaný skořicí a ozdobený třeba čokoládovými hoblinami.

Komentáře a dotazy…