Rýžová polévka Khao Tom Kai

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Rýži vaříme v osolené vodě na mírném plameni. Kuře nakrájíme na menší kousky, posolíme a pokapeme šťávou z citrónu a necháme marinovat 5 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nadrobno nasekaný česnek a zázvor, dokud nezkřehnou. Pak přidáme kuřecí maso, celou směs opepříme a podle chuti přidáme rybí omáčku. Smažíme cca 10 minut. V hrnci by se zatím měla pomalu dovařit rýže, která by měla mít kašovitou konzistenci. Polévku servírujeme tak, že do misky dáme naběračku rýže i s vodou, přidáme kuřecí maso a ozdobíme nasekanou jarní cibulkou nebo listy koriandru.

Komentáře a dotazy…