Rychlý štrůdl

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • vanilkový cukr-2
  • hladká mouka-0.5 kg
  • sůl
  • tuk-1-100%
  • vejce
  • 2,5 dl piva
  • skořice
  • ořechy vlašské

Do prosáté mouky přidáme na menší kostky nakrájený a změklý tuk(Omega),promísíme, mírně osolíme a přilijeme pivo. Zpracujeme na vláčné těsto. Rozdělíme na dva bochánky. Každý bochánek rozválíme na placku(4-5mil) vysokou,posypeme strouhankou a poklademe náplň. NÁPLŇ: Jablíčka oloupeme,zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenčí plátky(nestrouháme-pustili by moc vody). Rozinky spaříme vroucí vodou. Ořechy (nemusí být)na hrubo nasekáme.Tyto ingredience rozprostřeme na těsto a posypeme cukry a skořicí. Opatrně zavineme,položíme na vymazaný plech, nebo pečící papír, propícháme vidličkou a pomašlujem rozšlehaným vejcem. Upečeme na cca 175°C. Plech vymazávám papírem z použitého tuku.

Komentáře a dotazy…