Rychlá koprovka s vejcem

Autor receptu: Menzy (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

V hrnci rozehřejeme máslo. Do horkého másla nasypeme hladkou mouku a uděláme světlou zásmažku. Zásmažku zalijeme studeným mlékem (používám plnotučné), dobře rozšleháme. Do koprovky nasypeme kopr (čerstvý, mražený, sterilizovaný nebo sušený). Jemně osolíme a povaříme ještě tak 20 minut. Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo. Omáčku zjemníme smetanou, krátce jí povaříme a dochutíme - cukrem, octem, jak kdo má rád. Já dělám na sladko. Nakonec přidáme kousek másla, aby koprovka byla jemnější. Koprovku podáváme s bramborem, knedlíkem nebo si k tomu uděláme klasicky hovězí maso. Dobrou chuť!!!

Komentáře a dotazy…