Rychlá a dobrá žemlovka

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

V míse smícháme mléko (asi 0,5 l), 1 vejce, cukr (asi 2 lžíce) a špetku soli. Potřebujeme asi 6 housek, které nakrájíme na 2 cm plátky a namočíme je do mléčné směsi. Dělám výhradně ze zbylých "gumových". Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme nasáklé housky. Poklademe broskvemi nebo meruňkami. Já používám velkou plechovku konzervovaných broskví. Jsou super! (Dnes jsem přidala i jedno zbylé jablko). Na broskve (nebo jiné ovoce podle obliby) rozetřeme zakysanou smetanu. Nejlepší je ta nejhustší, kterou seženete. Má po upečení konzistenci jako tvaroh. Na zakysanou smetanu skládáme ještě jednu vrstvu namočených housek a poklademe plátky másla. Pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě, dokud neudělají housky nebo rohlíky zlatou krustu.

Komentáře a dotazy…