Rybí polévka z Islandu

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Tresku, bílé víno a vodu (asi 500 ml) osolíme a necháme asi 6 minut povařit. Cibuli nakrájíme na měsíčky, pokrájíme pórek i celer a osmahneme na másle, přidáme kari. Mrkev povaříme zvlášť. Do orestované zeleniny přidáme mouku a zalijeme vývarem z ryby. Přidáme směs koření na ryby, smetanu a přivedeme k varu. Přidáme také mrkev, krevety a obrané maso z ryby. Sundáme z ohně a zjemníme vmícháním žloutků. Podáváme s toastovým chlebem (může být i s máslem).

Komentáře a dotazy…