Rybí filé s medovým zelím

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Šalotky najemno posekáme a necháme zesklovatět na 2 lžících rozehřátého másla. Pak přidáme 3 lžíce medu a krátce prohřejeme. Zelí necháme okapat a přisypeme do hrnce k šalotkám a k medu. Přilijeme bílé víno a jablečnou šťávu, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme pod pokličkou asi 20 minut, zelí občas promícháme. Rybí filety omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme zbytek másla a filety opékáme po obou stranách asi 3 minuty. Zelí s medem podle chuti dosolíme a dochutíme zbylým medem. K rybě se zelím jsou vhodné gratinované brambory se smetanou nebo bramborové placky.

Komentáře a dotazy…