Rumové kuřátko s rozinkovou rýží

Autor receptu: Esmé (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Možná vás tato rumová kombinace "na sladko" překvapí, ale když jsem vyzkoušela, musím potvrdit, že rum je výborná marináda. Jaký druh kuřecího masa si vybere, záleží na vás. Kuřátko osolíme a opepříme a v nádobě zalijeme rumem, přidáme skořici a můžeme dle chuti přidat i jiné koření. Necháme alespoň 30min.marinovat. Cibule pokrájíme na kroužky a vyložíme jimi pekáček. Přidáme maso, zalijeme zbytkem rumové marinády, přidáme trochu vody a dáme péct do rozpálené trouby nejprve na 180 stupňů a zhruba po 30min.dáme teplotu na maximum, aby se vypekla křupavá kůžička. Průběžně při pečení maso poléváme vlastní šťávou. Rýže: Rozinky naložíme cca hodinu předem do rumu. Rýži pak uvaříme standardním způsobem a smícháme s rumovými rozinkami.

Komentáře a dotazy…