Řecký pomerančový koláč

Autor receptu: drzac (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených
  1. Pomeranče omyjeme a z jednoho nastrouháme kůru.Ze všech vymačkáme šťávu. Odměříme 125 ml do těsta a zbytek dáme stranou.
  2. Polovinu mandlí umeleme, druhou nasekáme a opražíme nasucho na pánvi.
  3. Změklé máslo utřeme se žloutky, kůrou a polovinou dávky cukru do pěny.
  4. Z bílků, špetičky soli a zbytku cukru ušleháme sníh.
  5. Mouku smícháme s krupicí, mletými mandlemi a pr. do peč.
  6. Do máslové pěny vmícháme pomeranč. šťávu, sypkou směs a sníh. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C dozlatova.
  7. Necháme vychladnout. Z pomerančové šťávy odměříme 60 ml, dolijeme vodou do 125 ml a rozpustíme v ní 350 g cukru. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 5 min. Během vaření přilijeme likér. Polevu rozetřeme na upečený koláč, posypeme opraženými mandlemi a necháme zaschnout.

Komentáře a dotazy…