Recept Znojemská hovězí pečeně

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

V papiňáku rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián. Za častého míchání děláme 10-15 mi­nut. Poté vložíme očištěné a osolené maso. Opečeme je po všech stranách během 5-6 mi­nut. Zasypeme paprikou, zalijeme vroucí vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dělat 50-60 minut. Maso vyjmeme, do vařící se omáčky nasypeme mouku rozmí­chanou ve studené vodě a za velmi častého míchání vaříme 6 minut. Dochutíme solí, případně lákem z okurek či citrónovou šťávou (nic nepře­háníme). Přes síto přecedíme omáčku a přidáme maso nakrájené na tenké plátky a necháme ještě 3 minuty prohřát. Na plátky hovězí pečeně na talíři si každý dává podle chuti na kostičky nakrájené okurky.

Komentáře a dotazy…