Recept Zelí na smetaně

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Bílé hlávkové zelí nakrájíme na úzké nudličky, které dáme do hrnce, podlijeme vodou a osolíme. Zelí krátce podusíme bez pokličky a poté scedíme. Necháme v cedníku okapat. V jiném hrnci rozehřejeme máslo, vložíme podušené zelí, opepříme a podlijeme smetanou. Podle chuti ještě osolíme. Dále pozvolna dusíme do zhoustnutí, dokud se smetana nezmění na omáčku. Zelí na smetaně podáváme ke smažené cuketě či různým druhům masa.

Komentáře a dotazy…