Recept Tempury s omáčkou

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Zkuste tempury, které jsou oblíbené v Japonsku! Nejdříve si nakrájíme zeleninu - cuketu a lilek na plátky, červenou papriku na klínky, žampiony na čtvrtky, fenykl i s kořenem na klínky. Poté smícháme všechny ingredience na těstíčko, vyšleháme  a zeleninu v něm obalíme. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme. Dozlatova opečené kouky klademe na kuchyňský papír, aby nám odsál přebytečný olej. Omáčku připravíme smícháním sójové omáčky, středně suchého sherry, sezamového oleje, kousků čerstvého zázvoru a jarní cibulky. Tempury s omáčkou servírujeme na velkém talíři (s omáčkou uprostřed).

Komentáře a dotazy…