Recept Piškotová omeleta s jahodami

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Postupně do něj přimícháme cukr a citronovou šťávu. Zlehka zapracujeme žloutky, strouhanou citronovou kůru a mouku. Na plech vyložený pečícím papírem a potřený máslem vytvoříme 4 omelety a pečeme cca 10 minut. Omeletu můžeme udělat i klasicky na pánvi, ale tato varianta je přeci jenom náročnější. Každou omeletu posypeme jahodami a potřeme smetanou. Přehneme na půlku a posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme tekutým karamelem (omelety přehýbáme ještě teplé, studené se lámou).

Komentáře a dotazy…