Recept Krůtí prsa na čerstvé rozmarýně

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Nejprve si krůtí osolíme, posypeme pepřem a vložíme do pekáče s tukem. Z čerstvé rozmarýny otrháme lístky, nasekáme a posypeme s ní maso. V předem rozehřáté troubě zprudka zapečeme, poté snížíme teplotu, podlijeme vodou. Podle potřeby při pečení podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Hotová krůtí prsa vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout. Nakonec dáme do výpeku nakrájená jablka bez jadřinců, přidáme cukr, hřebíček, zalijeme vínem a důkladně podusíme. Omáčku prolisujeme. Krůtí prsa na čerstvé rozmarýně nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s čerstvým pečivem či různě upravenými bramborami.

Komentáře a dotazy…