Recept Koprová omáčka

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Rozehřáté máslo v hrnci zaprášíme hladkou moukou a osmažíme, než jíška zrůžoví. Potom ji zalijeme vývarem a 15 – 20 minut povaříme (nesmí tam být hrudky). Mezitím omyjeme kopr a usušený jej nakrájíme nadrobno. Do omáčky poté kopr přidáme spolu s mlékem a necháme přejít varem. Nakonec osolíme a opepříme a přidáme smetanu. Koprovka se podává s hovězím masem nebo vejcem. Jako přílohu volíme houskové knedlíky či brambory. 500 ml hovězího vývaru|100 ml plnotučného mléka|200 ml smetany ke šlehání|3 lžíce zakysané smetany|3 lžíce másla|2 lžíce hladké mouky|1 svazek kopru

Komentáře a dotazy…