Recept Jednoduchá sekaná

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Mleté vepřové maso osolíme, přidáme vajíčka, hladkou mouku, bílé víno, citronovou kůru a muškátový květ. Dobře ho propracujeme rukama namočenými ve vodě, aby vznikla ne příliš hustá hmota a dáme do ohnivzdorné mísy do vyhřáté trouby péct asi hodinu. Podle potřeby sekanou podléváme vodou. Před podáváním necháme asi 1/2 hodiny odležet, aby se maso dobře krájelo. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše. Studenou sekanou můžeme podávat s chlebem nebo bílým pečivem.

Komentáře a dotazy…