Recept Italské lasagne

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
50× přidáno do oblíbených

Klasické italské lasagne jsou v součastnosti oblíbenou pochoutkou po celém světě. Tento recept je s boloňskou omáčkou. Nejprve si připravíme boloňskou omáčku. Na pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme maso a až zhnědne, vmícháme rajčatový protlak, rajčata a bazalku, přilijeme víno a okořeníme. Dusíme na mírném ohni cca 30 minut. Poté se vrhneme na sýrovou omáčku. Rozpuštěné máslo v hrnci smícháme s moukou a chvilku osmažíme. Postupně přiléváme mléko a za stálého varu mícháme, dokud omáčka nezhoustne a nezjemní. Potom do omáčky nastrouháme trochu muškátového oříšku a čedar. Počkáme, až se sýr rozpustí. Těstoviny (lasagne) vaříme do poloměkka, tzn., že se na vidličce pouze ohnou. Nakonec vložíme do mísy na pečení po vrstvách boloňskou omáčku, sýrovou omáčku a lasagne, což opakujeme, ale horní vrstvu musíme zalít sýrovou omáčkou. Pečeme v troubě na 180 stupňů 30 – 35 minut, než vrchní sýrová omáčka mírně nezhnědne.

Komentáře a dotazy…