Recept Hovězí plátky s pikantní omáčkou

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Každý plátek na okraji na několika místech nařízneme, lehce osolíme a poprášíme moukou. Na pánev dáme olej, který rozpálíme a maso na něm z obou stran opečeme. Pak plátky vyjmeme a ve výpeku osmahneme na proužky nakrájenou cibuli. Maso vrátíme zpět, přidáme hořčici, zelený nakládaný pepř a dusíme. Občas maso podlijeme vodou. Nakonec přidáme víno, ještě krátce povaříme a přidáme lžíci hotové světlé jíšky. Dosolíme podle chuti a podáváme s hranolkami, americkými nebo vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…