Recept Čokoládové řezy s broskvemi

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Nejprve si připravíme drobenku tak,  že smícháme hrubou mouku, 40 g měkkého másla, 20 gramů kakaa a hnědý cukr. V další míse vyšleháme pěnu ze 200 gramů másla, 150 gramů cukru a poté přimícháme 4 žloutky s rumem. Z bílku a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Hladkou mouku, mleté madle a špetku kypřicího prášku promícháme dohromady a zapracujeme do máslové pěny. Kakao rozpustíme v teplém mléce a přidáme do těsta. Nakonec nastrouháme trochu citronové kůry pro lepší chuť, přidáme špetku soli a zlehka vmícháme bílkový sníh. Těsto pečlivě rozprostřeme na vymazaný plech, posypeme drobenkou po celé ploše a vyskládáme plátky broskví. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 45 minut. Hotový koláč necháme vychladnou předtím, než ho začneme krájet.

Komentáře a dotazy…