Recept Burgundské hovězí

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Hovězí po burgundsku je dobrým tipem na vydatný nedělní oběd pro celou rodinu. Hovězí maso prošpikujeme anglickou slaninou. Potom si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a mrkev a přidáme rajčatový protlak. Do toho vložíme maso vcelku, zalijeme jej červeným vínem a dusíme, dokud maso není měkké. Až změkne, omáčku, která nám zůstala v hrnci, zahustíme zápražkou, chvíli povaříme a zcedíme. Přidáme žampióny a podle chuti dokořeníme. Nakrájené maso na plátky a přelité omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…