Recept Bažant na slanině

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Bažanta vykucháme a dobře ho omyjeme, prsíčka a stehýnka prošpikujeme a osolíme. Ve skleněné ohnivzdorné míse zpěníme na másle na kolečka nakrájenou cibuli, na ni položíme připravené maso, okořeníme a za stálého podlévání upečeme v troubě doměkka. Ke konci pečení necháme mísu bez pokličky, aby maso dostalo narůžovělou barvu. Měkké maso vyjmeme, rozdělíme na porce a podléváme šťávou, do které jsme ke konci pečení přidali jednu malou lžičku hotové světlé jíšky. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře a dotazy…