Rajská omáčka podle babičky.

Autor receptu: tom.bob.7568 (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 špetka citronová kůra
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1/2 lžičky skořice
  • 200 g rajský protlak
  • 3 lžíce mouka hladká
  • 3 ks bobkový list
  • 1/2 ks cibule
  • 3 ks hřebíček
  • 8 ks nové koření
  • 8 ks pepř
  • 6 lžic olej

V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme vodou nebo vývarem, rozmícháme, osolíme, přidáme koření, cibuli, citronovou kůru a vaříme dvacet minut. Podle potřeby můžeme dolít vodu nebo vývar, aby měla omáčka požadovanou hustotu. Omáčku přecedíme, rozmícháme do ní rajský protlak, přidáme cukr, skořici a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme.Podavame s kolinky a kuličkami z mleteho masa.

Komentáře a dotazy…