Rajčatová marmeláda s rumem

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy. Želírfix promícháme s trochou cukru. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut. Přidáme vanilkové cukry, necháme je rozpustit a odstavíme. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové a rum. Marmeládu naplníme do skleniček a uzavřeme víčky. Sterilijeme 15 minut při 85°C. Pro zachování aróma je lepší použít vanilkový cukr.

Komentáře a dotazy…