Přesbidlo

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě. Slijeme a udržujeme teplé. Asi z 250 gramů hrubé mouky (může být i polohrubá), žloutku, trochy mléka a soli si uděláme těsto. Do vařící vody pak zavařujeme lžičkou malé noky. Po uvařeni scedíme, necháme okapat a smícháme s brambory. Přesbidlo omastíme sádlem a cibulkou usmaženou na sádle. Podáváme k masu, uzenině nebo se dá jíst i samotné. Můžeme doplnit kyselou okurkou.

Komentáře a dotazy…