Polévka z láku z kysaného zelí

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Lák procedíme a vaříme asi půl hodiny. Tvořící se pěnu sebereme. Na pánvičce zahřejeme sádlo, přidáme drobně nasekanou cibuli a mouku a usmažíme světlejší jíšku. Pak přidáme papriku, znovu opatrně osmahneme, zředíme trochou studeného láku, promícháme, vlijeme do uvařeného láku a přidáme hovězí vývar. Podle potřeby dosolíme a asi ½ hodiny povaříme. Do polévky můžeme zavařit rýži, nudle, noky, ale také párky nakrájené na kolečka. Před podáváním vmícháme do polévky žloutky rozkvedlané se smetanou.

Komentáře a dotazy…